vrijdag 26 oktober 2012

Pennen top 25

Ter ere van ons 75-jarige bestaan, stellen wij, samen met u, een pennen top-25 samen. Wilt u kans maken op de prachtige pen met gouden penpunt, vraag dan nu ons wedstrijdformulier door een mail te sturen naar info [at] bruzetta.nl.

NR. 21
Lamy abc

Wat goed is, komt snel, zegt men. En blijft lang, zeggen wij. Wat ons betreft is dit goed, echt goed: Lamy abc.


De vulpen waar velen mee hebben leren schrijven. De vulpen met grip waardoor je noodgedwongen de pen op de juiste manier vasthoudt en dat is dan weer goed voor je handschrift.
De pen is al sinds mensenheugenis uitgevoerd in esdoornhout met rode dop (waarin de naam van de kleine, grote eigenaar gezet kan worden) en rode grip.

Nieuwe grip
Natuurlijk is er wel iets veranderd: de Lamy abc is tegenwoordig ook leverbaar in blauw en als vulpotlood, als voorloper voor de vulpen. Niet enkel halleluja, want terwijl verschillende andere merken ook begonnen met het produceren van kinderpennen, heeft Lamy nog een verbetering aangebracht. De grip is tegenwoordig van zacht kunststof. Wat ons betreft had Lamy de rug recht mogen houden: want wat goed is, hoeft je niet te veranderen en de vorige grip was groter en daardoor voor veel schrijvertjes prettiger.

Tekendoos
Maar dit alles laat onverlet dat er een ding niet veranderd is: de trots die kinderen in hun ogen hebben als ze voor het eerst met een eigen vulpen schrijven.

En omdat de Lamy abc een hele sterke pen is, vinden velen het houten, rode exemplaar jaren later terug in hun tekendoos en besluiten ze toch maar weer vullingen te halen om de pen weer terug in gebruik te nemen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten