dinsdag 11 december 2012

Maak nu nog kans op een pen met gouden punt + Pennen top-25 nr. 19


Op maandag 24 december maken wij bekend wie de winnaar is van de prachtige vulpen met gouden penpunt, onze nummer 1 in de pennen top-25. 

Het afgelopen jaar zijn we, ter ere van ons 75-jarig bestaan, bezig geweest met het samenstellen van een lijst met de 25 mooiste (vul)pennen van de afgelopen 75 jaar. Wij hadden al een nummer 1, u mocht uw favoriete pen indienen voor een van de andere plaatsen in de top-25. Daarmee maakte u dus kans op die prachtige pen.

En dat kan nog altijd: wilt u meedingen naar deze mooie prijs, lever dan voor 24 december het wedstrijdformulier in. Wij kunnen het formulier digitaal naar u sturen, stuur daarvoor een mail naar info [at] bruzetta.nl of vul het formulier in onze winkel in.

24 december dus, maken wij bekend wat onze nummer 1 pen is en wie deze pen wint. Met de bespreking van de top-25 zullen we ook daarna nog doorgaan.

NR. 19
Visconti Van Gogh


In 1988 begon de Italiaan Dante delVecchio met het vervaardigen van Visconti-pennen. De Visconti waren een Milanese familie afkomstig uit Pisa. De Visconti maakten zich in de 14e eeuw meester van de stadstaat Milaan. De Visconti-familie kent vele bekende nazaten, waaronder de regisseur Luchino Visconti, onder andere bekend van de film Death in Venice.

DelVecchio was tien jaar lang eigenaar van een pennenzaak, (’77-’87). Wat hij, naar eigen zeggen, mistte in zijn collectie was een pen in de stijl en met de kwaliteit uit vroegere jaren. En nog specifieker: DelVecchio hield erg van het materiaal celluloid.

In 2002 verscheen de eerste Visconti Van Gogh op de markt. Het bijzondere van de Van Gogh is dat, door de keuze van het materiaal (transparant acryl met natuurlijke materialen) iedere pen uniek is; geen enkele pen heeft hetzelfde uiterlijk.








De pen is gemaakt in drie formaten: mini, midi en maxi en in zeven verschillende kleuren. De vulpennen zijn uitgevoerd met een 14-karaats penpunt. De oude Van Gogh hoort, net als de schilderijen van de beroemde schilder, inmiddels thuis in het museum.

In 2011 ontwikkelde Visconti een nieuwe serie Van Gogh-pennen. Deze pennen zijn nog meer dan de eerste serie gelieerd aan de schilder, omdat alle pennen geïnspireerd zijn door schilderijen van de meester: zelfportret in blauw, sterrennacht, slaapkamer in Arles en natuurlijk de zonnebloemen. Prachtige pennen, een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar we blijven stiekem verliefd op de eerste serie pennen.

Wilt u meer informatie over de Van Gogh 2011? Mail naar info [at] bruzetta.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten